100 kg i benpres

Sommergrill og fyldte tomater

Spinat og ost er et lækkert og anderledes fyld til tomater, som får et ekstra pift med solsikkekerner. Opskriften er pt min favorit til grillhygge.

fullsizerender

Opskriften er til 3 personer

1 spsk olivenolie

2 spsk solsikkekerner

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

250 g frisk spinat

1 nip muskatnød

salt og peber

6 modne bøftomater

150 g revet cheasy ost

  • Opvarm olien i en gryde.
  • Tilsæt solsikkekernerne og rist dem under konstant omrøring i 2 minutter, eller til de er gyldne.
  • Tilsæt løget og svits videre ved lav varme i 5 minutter under jævnlig omrøring, til den er klar, men ikke brunet.
  • Tilsæt hvidløg og spinat, læg låg på og damp videre i 2-3 minutter, eller til spinaten er faldet sammen.
  • Tag gryden af varmen, og krydr med muskatnød, salt og peber.
  • Skær låget af tomaterne, og gem det.
  • Skrab kernerne ud.
  • Hak kerner og frugtkød, og rør det i spiatblandingen sammen med osten.
  • Fyld tomaterne med spinatblandingen, og læg tomatlåget på igen.
  • Læg tomaterne i en foliebakke med staniol over.
  • Bag tomaterne på grillen ved høj varme i cirka 10 minutter.

Serveres strakt de er færdige.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Løg, tomat, spinat og hvidløg

Håndfuld 3 – Cheasyost

Håndfuld 4 – Ingen

Fedt: Olivenolie og solsikkekerner.

Smagsforstærkere: Salt, peber og muskatnød.

Server en bønnesalat til tomaterne, så proteinbehovet bliver opfyldt, og lidt ristede timiankartofler. Glæder mig allerede, til jeg skal have det igen.

/Janni

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

100 kg i benpres