Sommergrill og fyldte tomater
Spinat og ost er et lækkert og anderledes fyld til tomater, som får et ekstra pift med solsikkekerner. Opskriften er pt min favorit til grillhygge.
Opskriften er til 3 personer
1 spsk olivenolie
2 spsk solsikkekerner
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
250 g frisk spinat
1 nip muskatnød
salt og peber
6 modne bøftomater
150 g revet cheasy ost
- Opvarm olien i en gryde.
- Tilsæt solsikkekernerne og rist dem under konstant omrøring i 2 minutter, eller til de er gyldne.
- Tilsæt løget og svits videre ved lav varme i 5 minutter under jævnlig omrøring, til den er klar, men ikke brunet.
- Tilsæt hvidløg og spinat, læg låg på og damp videre i 2-3 minutter, eller til spinaten er faldet sammen.
- Tag gryden af varmen, og krydr med muskatnød, salt og peber.
- Skær låget af tomaterne, og gem det.
- Skrab kernerne ud.
- Hak kerner og frugtkød, og rør det i spiatblandingen sammen med osten.
- Fyld tomaterne med spinatblandingen, og læg tomatlåget på igen.
- Læg tomaterne i en foliebakke med staniol over.
- Bag tomaterne på grillen ved høj varme i cirka 10 minutter.
Serveres strakt de er færdige.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Løg, tomat, spinat og hvidløg
Håndfuld 3 – Cheasyost
Håndfuld 4 – Ingen
Fedt: Olivenolie og solsikkekerner.
Smagsforstærkere: Salt, peber og muskatnød.
Server en bønnesalat til tomaterne, så proteinbehovet bliver opfyldt, og lidt ristede timiankartofler. Glæder mig allerede, til jeg skal have det igen.
/Janni
Ingen kommentarer endnu