5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i maj

Butterdejspakker med bønnefyld

Jeg har p.t. været vegetar i 18 år, og årsagen er, at jeg er kræsen. Når jeg spiser ude, får jeg ofte mad, hvor det halve er noget, jeg ikke kan lide. Det drejer sig mest om oste eller æg. Jeg spiser noget, men ikke meget. Kun få grønsager er uden for min rækkevidde. Det er jo et dødirriterende moment i sig selv, men sådan er det åbenbart at være kræsen.

De seneste måneder er jeg begyndt at tænke mere i vegansk mad. I sidste ende tror jeg faktisk, at jeg er mere til det.

Jeg har en passion for kogebøger, og her er min første veganske kogebog ‘Veganske livretter’ af Thomas Erex. Det der tiltaler mig mest ved kogebøger, er billederne. Det skal være rigtige billeder og ikke tegninger. På et opslag skal der være opskrift på den ene side, og lækkert billede på den anden side, og disse kriterier opfylder denne smukke bog. Opskrifterne er nemme at følge, og siderne er overskuelige og lækre med store sidetal. Til hver en opskrift følger også en hyggelig lille anekdote.

Den opskrift jeg har afprøvet, er på side 54. Jeg har dog rettet den lidt til, i forhold til hvad jeg havde i skuffer og skabe. Butterdejspakkerne smagte lækkert, og kan bruges både som forret, tilbehør eller til madpakken næste dag. Min egen udgave af opskriften lyder sådan..

Ingredienser

6 plader butterdej

1 dåse kidneybønner

1 lille hakket løg

2 hakkede fed hvidløg

1/2 tsk. paprika

1 tsk. oregano

70 g tomatpuré

1 spsk ketchup

1 hakket tomat

1/2 rød peberfrugt

6-8 champignoner

1/3 squash

Lidt basilikum

Salt og peber

  • Steg bønnerne på en varm pande i olie sammen med løg og hvidløg.
  • Når løgene er klare, tilsættes krydderier.
  • Vend det i et minut eller to og tilsæt så de øvrige ingredienser undtaget basilikum.
  • Skru lidt ned for varmen, og lad det stege i nogle minutter.
  • Tilsæt basilikum, og smag til med salt og peber.
  • Butterdejspladerne skæres over to gange. Først på midten, så man får to kvadrater, så på skrå, så man laver hvert kvadrat om til to trekanter.
  • Fugt dejen med lidt vand, så den let kan klistre.
  • Kom en spiseskefuld fyld på hver anden trekant. Læg en trekant over, og luk sammen.
  • Pensel trekanterne med vand, og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Jeg glæder mig også til at prøve ‘Kikærtepandekager med squash’ side 105, ‘Knasende kikærter’ side 128 og ‘Sprød mandelmysli’ side 22. Heldigvis er jeg vild med kikærter:) Bogen er virkelig flot, og kommer til at pynte sammen med mine andre kogebøger.

Veganske livretter af Thomas Erex fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Janni

                        Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i maj