Røverknold i Rold skov - Gratis glæder for børn #2

Svinene af Carl-Johan Vallgren

‘Svinene’ er anden del af serien om Danny Katz, Jorma Hedlund og Eva Westin, og fortsættelsen til ‘Skyggedrengen’. Det er længe siden, at jeg læste ‘Skyggedrengen’, så jeg er spændt på, om jeg kan huske universet og hovedpersonerne. Jeg husker dog, at den var go, så jeg kaster mig forventningsfuldt over denne to’er.

Jorma Hedlund har droppet den kriminelle levevej, men et sidste stensikkert pengekup, med en gammel ven, står i vejen. På mystisk vis ved politiet alt om kuppet, og Jormas ven bliver dræbt.

Danny Katz hungre stadig efter stoffer, selvom han har været clean i ti år. Han opsøger sin gamle pusher Ramón, og får lidt heroin med derfra. Han tager tilbage til lejligheden igen, og finder Ramón død af en overdosis, og kæresten er sporløs forsvundet.

Eva Westin prøver at få familielivet og arbejdslivet, som anklager hos bagmandspolitiet, til at gå op i en højere enhed. Det er absolut ikke nemt, når hun er lun på sin chef.

Jorma er gået under jorden af frygt for at miste sit liv. Katz undres over Ramóns død, og starter sin egen efterforskning. Eva kæmper for familielivet, selvom det er svært. Barndomsvennerne kæmper med hver deres, som langsomt viser sig at handle om det samme. De føres langt ned i Stockholm underverden, hvor det handler om narko, porno og trafficking. En retning ingen kunne forestille sig.

fullsizerender

img_0006

‘Svinene’ er et selvstændigt bind i serien, men jeg vil altid anbefale, at man læser serier i rækkefølgen. Den første bog ‘Skyggedrengen’ kom ikke frem i min erindringen, hvilket gjorde, at jeg til tider manglede noget viden om hovedpersonernes fælles fortid.

Men bortset fra det, var det en hæsblæsende krimi med groteske detaljer af en underverden, man helst ikke vil kende til. Hovedpersonerne var nogle sørgelige skæbner, og på grund af skrivemåden formåede jeg at leve mig ind i deres verdener og problemer. Spændingen var med hele vejen, og alt gik til sidst op på bedste vis.

Svinene af Carl-Johan Vallgren ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Røverknold i Rold skov - Gratis glæder for børn #2