Linsegryde med rodfrugter
Sund og smagsfuld ret som smager himmelsk. Jeg holder sådan af mad, hvor man mærker mætheden på den gode måde, uden at maven bliver oppustet. Hvilket er tilfældet her.
Opskriften er til 4 personer
200 g røde linser
4 dl grønsagsbouillon
25 g smør
1 løg
2 søde kartofler
2 porrer
1/2 knoldselleri
1 dåse flåede tomater
1 skefuld Cheddarost
1 1/4 tsk salt
Peber
Persille
- Skyl linserne i kold vand nogle gange, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Kom linserne i en gryde med kogende bouillon, og kog dem ved svag varme under låg i ca. 15 min.
- Rens grønsagerne og skær dem i tern eller ringe. Alt efter hvilke grønsag det er.
- Smelt smørret i en gryde på kraftig varme, men unden at det bruner.
- Svits løg, søde kartofler, porre og knoldselleri i ca. 3 minutter.
- Vend grønsagerne i de kogte linser og tilsæt de flåede tomater, salt og peber.
- Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 9 minutter.
- Rør af og til og smag på retten.
- Når retten er klar pynt med persille og cheddarost.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Flåede tomater, knoldselleri, porre, søde kartofler, løg og persille.
Håndfuld 3 – Røde linser
Håndfuld 4 – Ingen
Fedt: Smør og cheddarost.
Smagsforstærkere: Salt, peber,
/Janni
Følg mig på Bloglovin
Ingen kommentarer endnu