Martsbøger

Elefantstenen af Oliver Zahle

Denne bog har jeg læst sammen med Luca, så hun kunne hjælpe med at anmelde den. Jeg vandt bogen for at like forlaget Carlsens opslag på Facebook. Jeg kan godt lide Oliver Zahle, så jeg har været meget spændt på historien. Bogen er iøvrigt ret flot og cirkusagtig.

Bapit er halv dansker og halv thailænder. Han bor i Thyborøn med sin mor, som arbejder hele tiden. Hans danske fiskerfar er død, og har efterladt en magisk hulsten til Bapit. Han ved bare ikke helt, om han tror på at stenen har magi.

Min far sagde, at hvis man kigger gennem hullet og virkelig, virkelig ønsker noget, så går det i opfyldelse.

En dag i skolen holder Bapit foredrag for klassen, og ingen hører efter. Han er vant til at være usynlig for de andre børn, og holder hulstenen op for øjet, og ønsker, at nogen skal redde ham fra denne situation. I det samme banker det på døren, og inspektøren træder ind med en ny pige til klassen.

Bapit bliver betaget af Laura med det sammen, og vil gerne have hende for sig selv, men Philip kan også godt lide Laura, og prøver hele tiden at lave grin med Bapit. En dag støder Laura og Bapit på hinanden i supermarkedet. Bapit er ofte alene hjemme, og handler ind til aftensmaden. En Bapit-special som består af toastbrød, nutella, pålægschokolade og kakao med O´boy-pulver. En af grundene til at Bapit bliver drillet er fordi, at han er overvægtig. En aften gider han ikke mere. Han kigger igennem hulstenen, og ønsker, at han ikke længere er Thyborøns tykkeste dyr. Pludselig dukker der en elefant op lige foran ham, og han kan ikke tror sine egne øjne. For er faderens hulsten virkelig magisk?

Jeg mindes ikke, at jeg som barn fik læst historier. Og som voksen og medarbejder i en boghandel har jeg heller ikke læst denne slags børnebøger. Kun dem for de helt små børn. Det er først nu, at vi er begyndt på disse bøger, og det er jeg faktisk ret glad for.

Denne historie var både fascinerende, følsom og bevægende. Den sad lige i skabet for en 8 årig. Hvordan opfører man sig overfor hinanden, og hvordan snakker man til hinanden. Det er så utrolig vigtigt i denne alder. Bogen er så realistisk og meget troværdig.

Lucas anmeldelse.

Det her er en virkelig sjov og god bogen. Bapit er sød og modig. Han kan godt lide Laura, og hun er også sød. Bapits mor ser sød ud, og arbejder hele tiden, så Bapit er tit alene hjemme, og så laver han altid en Bapit-special (nutella madder). Philip fra Bapits klasse, er ikke sød. Han driller nemlig Bapit.

Det er sjovt at Lech er fuld. Han er elefantpasseren. Det er ikke så godt, at Bapit stjæler elefanten, men det var godt, at Bapit kan vise Laura, at han ikke lyver. Jeg kan godt lide elefanten.

Det er godt for Bapit, at han tror, at hulstenen virker, og slutningen er rigtig go.

Luca 8 år.

Elefantstenen af Oliver Zahle ♥♥♥♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Martsbøger