Nu med yngre krop, dog ikke ung nok.

Kikærtegryde med hvidløgsfløde

Jeg er vild med kikærter i alt mad, så hvad er bedre end en kikærtegryde i denne kolde tid inspireret af det nordafrikanske køkken.

Opskriften er til 4 personer

Hvidløgsfløde

1/4 l madlavningsfløde

2 spsk friskpresset citronsaft

3 små fed hvidløg

3/4 tsk salt

Rør fløde, citronsaft, hvidløg og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i 15 minutter og smag til.

mad

Kikærtegryde

25 g smør

2 løg

100 g røde linser

1 dåse kikærter

3 dl vand

1 dåse flåede tomater

300 g skrællede søde kartofler

1 rød peberfrugt

2 tsk stødt chili

2 tsk stødt spidskommen

2 tsk. koriander

1 1/2 tsk. groftsalt

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Skyl linser og kikærter godt, dryp af og kom i gryden. Tilsæt vand, tomater og resten af ingredienserne og bring retten i kog. Kog derefter ved svag varme under låg i ca. 15 minutter.

Tilbehør 160 g bulgur som koges.

Smag kikærtegryden til og server den sammen med bulgur og iskold hvidløgsfløde – som man selv hælder på ved bordet.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2  – Søde kartofler, flåede tomater, peberfrugt, løg og citronsaft

Håndfuld 3 – Kikærter og røde linser

Håndfuld 4  – Bulgur

Fedt: Smør og fløde

Smagsgivere: Spidskommen, koriander, chili, groftsalt, hvidløg.

 

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu med yngre krop, dog ikke ung nok.