Mojito

‘Hvis det er’ af Helle Helle

I september 2014 var jeg en tur i København på forlagscrawl med Arnold Busck. På besøget hos forlaget Rosinante var bl.a. forfatterinden Helle Helle, for at fortælle om hendes  (på daværende tidspunkt) nye bog ‘Hvis det er’. Hun fortalte, at hun nogle dage før var blevet ringet op af en journalist, som ville vide, hvad bogen egenligt handlede om, og til det svarede hun noget i stil med ‘ikke rigtig noget’.

Det er jeg helt enig i. Jeg kan faktisk ikke give et ordenligt referat af bogen, da den ikke fangede mig på noget tidspunkt.

helle

Det jeg fik ud af bogen var, at 1 kvinde og 1 mand som ikke kender hinanden, er på løbetur i en skov og farer vildt, og den ene har forstuet foden. De overnatter og opholder sig i en form for hule. De fører ikke lange samtaler, men hvis jeg har fanget det rigtigt, tænker de meget. Så vi følger med i tankerne hos begge kvinder. Til sidst får de humpet sig hen til et hus, og overnatter i udhuset, hvor de dagen efter tager hjem.

Hun skriver meget minimalistisk, i et enkelt og forståeligt sprog, men hvad der står i teksten ved jeg faktisk ikke. Jeg tager mig selv i flere gange, at have mine tanker et andet sted. Jeg overvejer at give op, men tænker, at jeg jo er boghandler, og en boghandler opgiver ikke en bog.

Personligt mangler jeg noget action, spænding, overraskelsesmoment eller den der følelse, hvor man glæder sig til den lykkelige afslutning. Men det er bare den samme monotone læsning hele vejen igennem.

helle2

Igennem min lange karriere som boghandler har jeg solgt en del Helle Helle bøger, så derfor skulle jeg selvfølgelig også langt om længe læse denne bog. Det var desværre og absolut ikke mig, men jeg kan nemt se, at der er et publikum for hendes bøger. 

Til gengæld er jeg stor fan af signerede bøger 🙂

Hvis det er af Helle Helle ♥♥

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mojito