Protein efter træning

Frittata

En frittata er en skøn og mættende ret, fuld af smag og klar på få minutter.

fritatta

5 æg

150 g. frisk spinat

Salt & peber

1 tsk. basilikum

100 g. cheddarost

Æggene, salt og peber rører jeg ud med en gaffel, bare nok til at blande blommerne og hviderne. De skal ikke piskes. Jeg sætter panden over, og kommer en tynd skive smør på. Smelt det. Spinaten blødgøres på panden, så bladene falder sammen. (Alt bladgrønt kan bruges, bare det kan dampes og blandes i æggene). Farven skal stadig være klar og stærk. Det tager under et minut. Tag spinaten af panden. Har du krydderurter, for eksempel timian, rosmarin eller basilikum, så står de godt til æggene. Jeg brugte basilikum. Kom lidt mere smør på panden. Og nu til det vigtigste. Kom spinaten i æggene i skålen. Så snart smørret syder, skal æggene på. Det er tykkere end til en omelet, så det skal ikke have for meget varme. Medium til svag varme.

fritata rå

Der skal ost på en frittata. Næsten al slags ost kan bruges, men jeg bruger rød cheddar. Skær cheddaren i tern, og put den oven på. Kig nedenunder en gang imellem for at se hvad der sker. Den skal være lidt gylden, ikke for brun, og den skal slippe panden let. Nu skal den i ovnen på 200 grader. Den er færdig, når den er luftig og gylden.

Den smager stadig himmelsk på madpakken næste dag, selvom den er kold.

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein efter træning