Sluk din mobil og få mere energi

Falaffel

Falaffel er en nationalret i Israel. Kikærtebollerne serveres ofte som fyld i pitabrød sammen med salat, og en urtekrydret yoghurtdressning. Falaffel er både sund og lækker som snack eller frokost.

falaffel

Til 6 personer

440 g økologiske kikærter

7 1/2 dl vand

1 lille økologisk løg, finthakket

2 fed hvidløg, pressede

2 spsk frisk persille, finthakket

1 spsk økologisk koriander

 2 tsk stødt økologisk spidskommen

1 spsk vand, ekstra

1/2 tsk bagepulver

Olivenolie til stegning

Sæt kikærterne i blød natten over i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kom kikærterne i blenderen. Blend 30 sekunder til kikærterne er helt findelte.

Tilsæt løg, hvidløg, persille, koriander, spidskommen, ekstra vand og bagepulver og blend 10 sekunder. Lad farsen hvile 30 minutter.

Form én stor spsk ad gangen af farsen til kugler. Det gøres nemmest mellem håndfladerne. Samtidig presser man evt. overskydende væde fra farsen. Olien varmes op på en tykbundet pande. Kuglerne steges i den varme olie, 5 ad gangen, ca. 3-4 minutter i alt. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

TIP: Hvis falaffelfarsen virker for våd og løs til at forme, kan man tilsætte lidt hvedemel.

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sluk din mobil og få mere energi