Absolut ynglingsserie

Sjovt nok drikker jeg Cola mod træthed og hovedpine

I dag besøgte vi Coca-Cola butikken i Fårup Sommerland. Jeg er ikke vild med brandet som sådan, men jeg er vild med nichebutikker. De havde mange fede ting, og de næste to billeder er også fra butikken. Efter besøget blev jeg nød til at researche lidt på Coca-Cola, og fandt faktisk historien interessant. Sjovt nok drikker jeg Cola mod træthed og hovedpine. Det kan du læse mere om nedenunder, hvor du finder et lille udsnit af Coca-Colas historie.

Coca-cola blev opfundet i USA i 1886 af John Stith Pemberton, som var farmaceut. Han byggede en sirup af vin og ekstrater af kolanødder, damiana og blade af cocaplanten. Siruppen blev solgt som middel mod træthed, hovedpine og depressioner. Målet var at erstatte morfin med kokain, som ansås for af være mindre farlig.

Den 25. november 1885 besluttede Atlanta og Fulton Country at indføre spiritusforbud gældende fra den 1. juli 1886. Derfor var Pemberton tvunget til at fjerne vinen, og så blev Coca-Cola født. Blandet med danskvand blev denne sirup første gang solgt den 8. maj 1886.

coca2

I 1915 udskrev The Coca-Cola Company en designkonkurrence for at få lavet en Coca-Cola flaske. Root Glass Company deltog i konkurrencen under ledelse af Alexander Samuelsson og designer Earl R. Dean. Den 16. november 1915 fik Root Glass Company patent på Coca-Cola flasken. Earl R. Dean står som ansvarlig designer for den verdensberømte flaske, og ejeren af Root Glass Company blev den rigeste mand i Indiana.

Der findes kun to oprindelige flasker tilbage, en på Verden af Coca-Cola i Atlanta, mens den anden er i besiddelse af Earl R. Dean’s efterkommere i USA.

coca1

Opskriften til Coca-Cola er hemmelig, dog står alle ingredienser på flasken, men blandingsforholdet er låst inde i en bankboks i Atlanta.

Cola4

Vi smadrer ofte vores glas. Så nu byder vi velkommen til disse plastikglas i farve. Farven minder mig om de drikkeglas mine bedsteforældre havde, da jeg var lille. Spændende hvor længe de her klarer den. De er gode at drikke af, og så pynter de, og giver liv på spisebordet.

/Janni

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Absolut ynglingsserie